kovaný kříž

Do hladkého kamenného hranolového soklu, ukončeného nižším komolým válcem je zasazen z železných prutů zhotovený kříž. Krátká ramena doplňují na konci plné kované rosetky, vrcholek kříže ještě krátká příčná ramena, vytvářející samostatný dvouramenný kříž. Na křížení ramen je připevněna velká, nahoře zaoblená obrazová tabulka s plastickými písmeny IHS, krytá do oblouku zahnutou plechovou stříškou; pod ní je vložena rosetka, z které diagonálně vyrůstají stříškou provlečená kopí a tyč s houbou, nástroje Kristova umučení. Na čelní straně horní části soklu je rytý monogram “H. G. M.”, pod ním letopočet 1683. Obvod horní části soklu stažen kovovou obručí. Materiál: sokl - žula, kříž - kov, výška soklu 130 cm. Povrchová úprava: černý nátěr + zlacení.