pila U Lišáků

Bývalá šindelová pila. Patrový dům na půdorysu obdélníku se zděným přízemím a roubeným patrem s pavláčkou na trámech kolem 1. patra, se sedlovou střechou, krytou původně šindelem, dnes překrytým eternitovými šablonami. Štítové průčelí o 2 okenních osách. V přízemí omítnuté kamenné zdivo, patro roubené s okny pravoúhlými s původními dřevěnými rámy. Trojúhelníkové štíty jsou v dolní části kryty svislými prkny s lištami, v nich prolomena 2 pravoúhlá okna, rámovaná dřevěnými vykrajovanými rámy. Horní části štítů mají šalování prkny s lištami ve tvaru klasu. Profil střechy ozdoben prkny, na dolní straně vlnovitě vyřezanými. Střecha překrývá i obíhající pavláčku a je na rozích z pavláčky podpírána trámky. Pavláčka má balustrádu z plochých prken vyřezávaných ve tvaru kuželek.