kaple

Volně stojící zděná omítaná kaplička, nad čtvercovým půdorysem, vystavěná na svažité návsi. Hranolová, mírně kónická stavba krytá stanovou střechou, v jejíž vrcholu je osmiboká zvonička vymezená dřevěnými sloupky, krytá jehlancovou stříškou s vysokou hrotnicí s křížkem ve vrcholu, pokryto plechem. Průčelí hladce omítaná, s barevně odlišeným soklem, okna nejsou. Hlavní vstup orientovaný k jihu je pravoúhlý s tesařským ostěním. Dveře dřevěné jednokřídlé, vodorovně pokryté a s obdélným proskleným světlíkem. V nadpraží hluboká obdélná nika pro sošku ukončená segmentem oblouku, soška chybí. Vnitřní prostor obdélného půdorysu má šířku dveřní niky se šikmými špaletami, opatřené segmentovým záklenkem. Proti dveřím je nika s nepravidelným segmentovým záklenkem. Prostor je ploše zastropen.