kaple sv. Rocha, sv. Šebestiána a sv. Rozálie

Na návrší u cesty do Pouzdřan stojí jednolodní obdélná stavba s mělkými rizality a s odsazeným půlkruhovým závěrem kněžiště. Průčelí s mělkým středním rizalitem je na osu prolomeno pravoúhlým vchodem s kamenným ostěním a na nárožích je členěno pilastry s římsovými hlavicemi. Návojová římsa nad vchodem je bohatě profilovaná a nad ní je plasticky vystupující obdélná destička s vyrytým letopočtem 1716. Dveře jsou dřevěné dvoukřídlé, na čelní straně pobité plechem. Fasáda nad vchodem je prolomena jedním půlkruhově zaklenutým oknem ve špaletě. Volutově tvarovaný štít se závitnicí ukončenou římsou, je na nárožích završen piniovou šiškou a jeho plocha je členěna lesenami nesoucími profilovanou římsu, na níž spočívá půlkruhový štít, v jehož vrcholu je dvouramenný kříž. Ve štítě je prolomen půlkruhově zaklenutý okenní otvor. Pod římsou štítu je vysunuta dřevěná krytá zvonice. Boční fasáda je ústředním mělkým rizalitem o jedné okenní ose, a dale je členěna pilastry s římsovou hlavicí a včetně rizalitu je prolomena 1+1+1 půlkruhově zaklenutým oknem. Korunní profilovaná římsa nese sedlovou střechu, nad půlkruhovým závěrem polokuželovou. Interiér kaple je zaklenut valenou klenbou s výsečemi s vytaženými hřebínky. Stěny jsou členěny svazkovými pilastry s hranolovou patkou a s římsovou hlavicí. Presbytář je zaklenut konchou. V místě rizalitů jsou stěny členěny segmentově zaklenutou nikou. Podlaha z čtvercové keramické dlažby, půdovek. Nedílnou součástí nemovitosti - objektu kaple jsou i hlavní oltář a dva boční oltáře pocházející z poloviny 18. století, od neznámého autora. Mají bohatě vyřezávaná retabula z lipového dřeva, sokly a rámy ze dřeva jehličnatého. Zdobené antependium hlavního oltáře je ze zlacené a vybíjené kůže. Hlavní oltář sv. Rozálie zdobí sochy sv. Rocha a sv. Šebestiána.