dům

Dvoupodlažní podsklepený dům stojí v centru bývalého městečka v jeho východní frontě, kterou lehce předstupuje. Na hlavní obytné křídlo navazuje v pravém úhlu hospodářské křídlo se sýpkou. Pozemky náležící k domu původně sahaly až ke stodole uzavírající zahradu od východu (nyní na jejím místě stojí rodinný dům). Hlavní křídlo má valbovou střechu, boční sedlovou s polovalbou na východě. Uliční fasáda je šestiosá. Zcela vlevo se nachází půlkruhově zaklenutá vjezd, původně zcela jistě řešený jako otevřené žudro – na to poukazuje zazděný renesanční sloupek zcela vlevo v nároží, který vynášel klenbu patrně krátkého podloubí, jak je vidět na jiném příkladu v Pouzdřanech. Fasádu zdobí kordonová římsa, okenní šambrány, v patře vlevo útlé pilastry a profilovaná korunní římsa. Do dvora je hlavní křídlo prolomeno trojicí arkád se stlačenými oblouky v přízemí i patře, do přízemí směřují rovněž do hospodářského křídla, které má v patře obdélná sýpková okna. Průjezd má trámový strop, zbytek přízemí valené klenby s výsečemi a hranami vytaženými do hřebínků. Stejně jsou klenuty rovněž arkády ve dvoře. Jednou zalomené schodiště ústí do patra, které má zčásti trámové stropy, zčásti novodobé rovné stropy. Do sýpky vedou barokní svlakové dveře, prostorná sýpka má trámový strop nesený průvlakem podpořeným dvěma sloupky se sedly. Sloupky zdobí vyřezávaná dekorace. Vaznicový krov má v plných vazbách stojaté stolice.