kostel Nejsvětější Trojice

Kostel na půdorysu kříže. K obdélné lodi připojeno užší, polokruhem uzavřené kněžiště, při něm vlevo věž a vpravo kaple s oratoří v patře. Fasády člení pilastry s čabrakovými hlavicemi, okna kasulová. Kostel Nejsvětější Trojice, dříve zasvěcený sv. Václavu a Nejsvětější Trojici, který byl přestavěn r. 1767 do půdorysu kříže s využitím věže ze staršího kostela pravděpodobně již středověkého založení. K polokruhem uzavřenému presbyteriu přiléhá ze severní strany mohutná věž s cibulovou bání a kaple s oratoří.V nárožích rustikální pásy, ve fasádě naznačená hlavní, korunní římsa. V bočních stěnách kasulová okna. Čtyři strany vížky jsou členěny vpadlým polem s obdélníkovým oknem, které je zakončeno odsazeným polokruhovým obloukem. Kolem okenních oblouků u vížky i u vlastního tělesa kapličky jsou ve fasádě znatelné šambrány. V čelní stěně obdélníkový vchod v ostění s naznačeným klenákem. Vnitřek je sklenut plackou. Fasádu člení kasulová okna a pilastry. Východní strana věže je v úrovni nad korunní římsou lodi opatřena velkou kamennou deskou s vročením 1606 a se třemi vytesanými erby, dva se znamením střely patřící rytířům z Nečtin a jeden se symbolem konvice, náležející Úlickým z Plešnic.