fara

Budova fary stojí v jádru obce, východně od kostela. Stavba obdélného půdorysu s delší osou cca ve směru V – Z, jižní průčelí zvýrazněno rizalitem. Vstupní průčelí obráceno na sever, nad části půdorysu polosuterén (vzniklý z důvodu svahu), dvě nadzemní podlaží, delší průčelí pětiosá a kratší tříosá. Přízemí řešeno jako pětitrakt se střední chodbou, dispozice 1. patra ale zcela odlišná. Střecha mansardová s valbami, krytina z eternitových šablon. Nad střešní plášť vystupují dva hladce omítnuté komíny se zvýrazněnými hlavami, sokl naznačený pásem hrubé omítky, korunní římsa fabionová. Stěny členěny nárožními kvádrovanými lisénami, kordonovou římsou a lisénovými rámy v obou podlažích. Lisény v úrovni patra mají soklíky, ve středu severní fasády obdélný kamenný portál s nadsvětlíkem. Dřevěné dvoukřídlové dveře s pásovými závěsy, svlaky a diagonálně skládanou výplní. U oken v patře doplněny šambrány ušima a parapetní římsou. U oken přízemí mezi rámy voštinové mříže.