kříž

Pískovcový kříž z první poloviny 19. století stojí při schodišti ke kostelu, vpravo při pohledu od jihu. Na dvou pískovcových stupních spočívá profilovaný kvadratický dřík. Na pohledové straně (jižní) nese v kurzívě tesaný nápis: " Ponížil sebe samého / poslušný gsa nevinen / až k smrti / k smrti pak kříže / Filip : II, 8. " . Na sokl navazuje dřík ve spodní části rozšířený volutami a v horní části zakončený volutami hraněnými. Na pohledové straně nalezneme reliéf Panny Marie Radostné s baldachýnem a královskou korunou doplněný rostlinnými motivy. Široká hlavice s prohnutou římsou nese po stranách hlavičky putti a plastiku beránka ležícího u paty kříže. Samotný kříž spočívá na nástavci s tesaným textem: " Sv. Misie / 19 2 - 9 13". Jetelový kříž, jehož břevno zdobí reliéf hada s jablkem nese korpus ukřižovaného reliéf tabulky s titulaturou : " IN / RI" .