boží muka

Vpravo u silnice z Kbelan do Rochlova stojí na mezi zděná omítaná boží muka. Sokl nízký zděný, nad čtvercovým půdorysem, členěný mělkými obdélnými vpadlinami a ukončený profilovanou římsou. Na sokl dosedá hranolový dřík o stejném půdorysu jako sokl. V každé straně hranolu po jedné mělké segmentové nice ukončené stlačenou konchou. Nad obloukem niky obrácené k silnici hladký vrcholový klenák. Dřík ukončen římsou vypnutou nad nikami do segmentů. Nad římsou hranolová, ze čtyř stran otevřená, zděná lucerna, otvory ukončené stlačenými oblouky. Lucerna ukončena římsou vypnutou nad otvory do segmentů. Boží muka ukončena zděnou bání cibulovitého tvaru, z vrcholu vyrůstá kovový křížek. Původně bylo v lucerně osazeno sousoší čtyř plastik, již v pol. 20. stol uváděné jako neidentifikovatelné, dnes chybí.