kaple

Návesní kaple na zhruba čtvercovém půdorysu, se stanovou střechou, na níž je ve vrcholu umístěna čtyřboká věžička. Okosená nároží zdůrazňují rustikované lisény. V hlavním průčelí prolomen obdélný vchod s dekorativně prolamovaným nadpražím, lemovaný plochou širokou šambránou s vrcholovým klenákem a uchy. Výplňová dveřní křídla jsou v záklenku otvoru dekorativně pročleněna řezbou. Nad portálem je v omítce provedeno štukové zrcadlo ornamentálního tvaru. Okna v postranních průčelích na výšku obdélná s výrazně konkávně probranými horními rohy, lemovaná průběžnou šambránou s klenákem a uchy (řešeno podobným způsobem jako portál). Zadní stěna bez otvorů. Korunní římsa profilovaná. Střecha kryta drážkovými taškami. Zděný hranol zvonice se segmentově zaklenutými otvory na všech čtyřech stranách má rovněž stanovou, prejzy krytou stříšku prohnutého obrysu.