dům

Patrový hrázděný dům se sedlovou střechou krytou taškami bobrovkami a prosvětlenou volskými oky stojí na poměrně dlouhém obdélném půdorysu. Svým severním průčelím se obrací k hlavní komunikaci. Dvoutraktové přízemí, které je z větší části roubené, doplňují v prostoru síně a chléva zděné části. Vstup do průchozí síně na severním průčelí obstarávají dvoukřídlé dveře rámové konstrukce umístěné v segmentově zaklenutém portálu. Na klenáku se štítkem čteme: „No = 39/ GL. G“. Další vstup v jednoduchém trámkovém ostění se nachází na východním průčelí. Hrázděné patro vynáší nad roubením po celém jeho obvodu podstávka. Štíty a celé západní průčelí kryje jednoduché svislé bednění. Na jižním průčelí se nachází přízemní zděná přístavba s pultovou stříškou.