socha sv. Jana Nepomuckého

Socha i podstavec z pískovce. Socha na vysokém, bohatě členěném podstavci sesstávajícího z 5 částí. Spodní čtvercová základna má bohatě profilovaný, vzhůru se zužující okraj, který nesl vlastní hranolový podstavec, členěný v plochách tesanými ozdobnými rámy s vyžlabenými rohy. V plose čelní strany je vytesán nápis EREXIT FEDELIS GRATUS QUE PATRIOTA HONORI SANCTI IOANNIS NEPOMUCENI C ( ? ). V ploše protilehlé strany je vytesán špatně čitelný nápis R ( eno ú viertel 1 ( ) 2 5. Jde zřejmě o restauraci sochy v roce 1925. Hranolové těleso podstavce kryje bohatě členěná profilovaná krycí deska s velkým přesahem, na níž byl osazen menší, dvojstupňový soklík, tvarovný, se zbytky osazeného kovového ramene pro lampu. Na soklíku vlastní socha světce téměř v životní velikosti, v tradičním provedení. Pravá noha světce předsunuta a stojí na knize. Roucho bohatě řaseno v klidném postoji. Korpus na kříži je umístěn přes hruď světce tak, že pravá ruka přidržuje spodní část kříže a lévá pak drží kříž pod křížením. Hlava krytá biretem a zdobená svatozáří s 5 pěticípími hvězdami je mírně skloněna k levému rameni.