sousoší Spasitele, sv. Jana Nepomuckého a sv. Jakuba Většího

Pískovcové sochy stojí na třech společných stupních. Střední socha Spasitele je vyšší, stojí na lehce konvexním soklu s patkou a římsovou hlavicí, na trnoži zkřížená kladiva a na dříku nápis : IESUS DU WELT HEILAND SEGNE DIESES MINERALWERK BEHUTE ES VOR ALLEN UNGLUCK UND LEITE ALLE S ZU DESSEN BESTEN, nad ním plastický feston. Nápis vzadu: IOHAN WILD GOTT ZU EHREN LIES DIESE STATUE ERRICHTEN JOHANN DAVID STARCK BESIZER DES HEISIGEN MINERALWERK S / JACOBI IM JAHR CHRISTI 1814. Spasitel v životní velikosti, oděn ve splývavé roucho, levá noha pokrčena, v levé ruce drží zeměkouli, pravá ruka pozdvižena k žehnání. Na soklu z levého boku reliéf Magdaleny s lebkou a pyxidou na masti, vpravo král David. Vlevo stojí socha sv. Jana Nepomuckého, podživotní velikost, na hranolovém soklu s festonem v předním vpadlém poli, socha v obvyklém ikonografickém zpracování, kříž směřuje před levé rameno. Na soklu nápis S IOHANNES. Vpravo stojí socha sv. Jakuba Většího, v poutnickém oděvu, ruce pozvednuty dopředu,, pravá pravděpodobně držela hůl. Na hranolovém soklu vpředu vpadlé pole s festonem a nápisem S.IACOBUS.