dům

Roubené stavení na půdorysu ve tvaru písmene “L”. Hlavní štít domu bedněný, uprostřed okolo okenních otvorů úzké lišty ozdobně vyřezány do tvaru balustrád a sesazeny kolem okeních otvorů do obdélníku. Hlavní obytná část domu roubená v obou patrech. Průčelí v obou patrech dvouosé. Hospodářská část zděná, vpravo patrové nároží domu zděné, plochostropé, kryté sedlovou střechou navazující na hlavní střechu původní obdélné části domu. K pravé boční stěně přiléhá přízemní roubený výměnek s pultovou střechou. K zadní části výměnku připojena stodola. Hlavní vstup do domu na pravé straně ve zděné přístavbě. Celý dům postaven na kamenné podezdívce. V 1. patře hlavního objektu vyměněny okna. V přízemí okna osazena v líci, jednoduchá, dvoukřídlá, čtyřtabulková. Ostění pravoúhlé, dřevěné, nezdobené. Hlavní vstup do domu novodobý. Roubení namořeno nahnědo, omazávka obílena. Zděné části domu omítnuty. Střecha hlavní části domu kryta eternitem, na výměnku pultová střecha plechová.