kostel Českobratrské církve evangelické

Strohý evangelický kostel sv. Jana s kolumbáriem a přilehlou farní budovou je situován východně od náměstí. Budova fary, která sice s kostelem tvoří jednolitý celek, nevyniká výraznějšími architektonickými kvalitami, proto není zahrnuta do předmětného návrhu na prohlášení za kulturní památku. Kostel je zděná stavba, opatřená hrubozrnnou cementovou omítkou. Objekt sestává z lodi obdélného půdorysu s dvojbokým závěrem, z hranolové věže a ze zaoblené nízké stavby kolumbária. V hlavním průčelí předstupuje markýza v úrovni celé délky průčelí. Uprostřed je obdélný hlavní vstup a po obou stranách horizontální obdélné okénko. Nad markýzou je v ose vysoký vertikální okenní otvor zakončený půlkruhovým obloukem. Průčelí zakončuje prostý trojúhelný štít. Ze stran obíhá výžlabková korunní římsa. Sedlovou střechu kryje eternit. Kolumbárium je nízká přízemní stavba půlkruhového půdorysu, která přiléhá celou svou šíří k hranolové hmotě věže. V horní čtvrtině obíhá úzký pás osmi obdélných okének v pravidelném rozestupu. Plochou střechu kolumbária kryje plechová krytina. Věž čtvercového půdorysu přiléhá k lodi ze západní strany a ke kolumbáriu z jižní strany. Ve východním průčelí se vstupuje obdélným otvorem s markýzou, nad kterým je prolomeno vertikální obdélné okno (téměř po celé výšce věže). V ose nad tímto oknem je malé kruhové okno. Jehlancovou střechu kryje plechová krytina. Z jejího vrcholu vystupuje hromosvod se znakem kalicha v kruhu.