dům

Patrové stavení s mansardovou střechou, v přízemí zděné, v patře roubené. Střešní krytina z lepenkových šablon. Hlavní štítové průčelí je orientována na Z, ve zděném přízemí jsou ve dvou osách umístěna okna, původně zde byla okna 3, v roubeném patře jsou osazena ve třech osách obdélná nová okna podle starého vzoru, dvoukřídlá, dvoudílná, dělení dřevěnými příčlemi do 6 polí, posazená na původních dřevěných parapetech. Ve štítu jsou ve dvou osách dvě shodná okna a ve vrcholu štítu pak jedno shodné, podélně ložené, nepůvodní okno. Štít byl v této části ozdobně do obrazců vykládaný břidlicí, dělený střešní římsou na dvě pole, nyní zcela nevhodně pokryt lepenkovými šablonami. Hlavní podélné, S orientované průčelí je v přízemí taktéž zděné, hladce omítané, umístěno na nevhodné novodobé podezdívce z betonových tvárnic. Je děleno do 4 os. Prvou osu tvoří obdélné okno, druhou osu zleva původní portál s dvoukřídlými dřevěnými dveřmi s řezbami, s původním kováním, v horní části se světlíkem. Boční části kamenného ostění portálu jsou řešeny do tvaru polopilířů, zakončených klasicistními hlavicemi, nesoucími nad polopilířky archtiráv. Ostění portálu je zaklenuto stlačeným obloukem se středovým klenákem s datací stavby. Dvě levé osy stavby tvoří obdélná okna. Východní štítové průčelí je v přízemí zděné, bez otvorů, v prvním patře jsou do hrázdění ve třech osách vsazena tři okna, ve štítu pak dvě okna a ve vrcholu štítu jedno nepůvodní obdélné okno. Zadní strana fasády, je v pravé části prolomena dvěma okny a jednoduchými novodobými dveřmi, v pravé části je nevhodný dřevěný novodobý přístavek. V přízemní dvorní části je vlevo umístěna nevhodná přístavba garáže.