dům

Mohutný zděný patrový dům otočený svou okapní stranou do prostoru ulice. Dům je podsklepený. Na okapní straně byl dům šestiosý a na štítové straně původně tříosý. V prvním patře domu bylo směrem do ulice jedno okno druhotně zazděno, na štítové straně v patře byla druhotně zazděna okna dvě, čímž byla zcela porušena původní symetričnost fasády. Okna domu jsou zapuštěná, dvoudílná, dvoukřídlá, čtyřtabulková, dělená příčníky ve 2/3 své výšky. Ostění okolo oken je kamenné, přetažené štukem. Parapety jsou kamenné. Hlavní vstup do domu z prostoru ulice je zvýšený, doplněný kamennými schody. Hlavní vstup je klenutý, zdůrazněný kamenným portálem, který je zdoben kamennými rozetami. Na posledním klenáku jsou vytesány iniciály stavebníka a datace výstavby domu: „J.J.1796“. Střecha domu, do které jsou vloženy dvě řady obloukovitých vikýřů, je sedlová krytá taškami. Krytina střechy přeložena, poškozené tašky vyměněny za nové. Fasáda domu je hladká, vertikálně členěna pouze nárožními štukovými lizénami. Horizontálně je fasáda dělena spodním soklem, patrovou štukovou římsou a korunní profilovanou římsou. Boční fasády původně děleny lizénovými rámy, které se dochovaly jen na J straně domu.