dům

Svým jižním okapovým průčelím se obrací k místní komunikaci. Patrový hrázděný objekt postavený na obdélném půdorysu kryje sedlová střecha vyskládaná z eternitových šablon. Na roubenou světnici navazuje v trojdílné dispozici zděný komoro-chlévní díl. Síň zpřístupňuje vchod v jižním průčelí, který je osazen secesně zdobenými dveřmi rámové konstrukce. Půdorys přízemí rozšiřuje na severním průčelí podélná přízemní přístavba druhého traktu a na západním průčelí kůlna. Hrázděné patro vynáší nad prostorem roubené světnice podstávka se segmentově vybranými pásky a ližinami. Roubení a podstávka spočívá na nové podezdívce. Východní štít je vyskládaný z břidlice a západní štít kryjí bílé desky s imitací hrázdění.