socha Panny Marie

Pískovcová socha Panny Marie stojí na travnaté ploše náměstí, vlevo od komunikace směřující na Košťálov. Na třech pískovcových základových stupních stojí kvadratický sokl opatřený na jižní pohledové straně prázdným zrcadlem s okosenými rohy. Na sokl navazuje poměrně vysoký kvadratický dřík, v dolní části rozšířený naznačenými volutovými křídly. Boky dříku zdobí zrcadla s okosenými rohy. V zrcadle na pohledové jižní straně nalezneme tesaný nápis: "U tebe jest / pramen života / Žalm 35.10 / Za Tvou / ochranu / prosíme". Na zadní severní straně bez zrcadla je umístěn druhý tesaný nápis: "Obnovena nákladem / dobrodincův / Léta Páně 1882". Na dřík nasedá hlavice s profilovanou segmentovou římsou. Hlavice dále pokračuje nástavcem, který nese samotnou sochu v podživotní velikosti. Socha zobrazuje Pannu Marii Assumptu na oblaku neseném dvojicí putti. Esovitě prohnutá postava v kontrapostu levé nohy se sepjatýma rukama je oblečena ve splývavé roucho.