dům

Někdejší kovárna čp. 200 byla postavena patrně na konci 18. století. Nachází se v Nádražní ulici. Patrový objekt stojí na obdélném půdorysu a skládá se ze tří částí. Nejstarší hlavní část se zděným přízemím a hrázděným patrem má mansardovou střechu krytou eternitovými šablonami a prolomenou sedlovými vikýři. Pískovcová ostění oken a dveří jsou přiznaná. V pravoúhlém portálu vstupních dveří se nachází klenák s emblémem podkovy. Vlevo od vstupních dveří byl koncem 19. století proražen výkladec s roletou. Jihovýchodní nároží chrání kamenný odrazník. K východnímu průčelí původní části přiléhá mladší přístavba, kterou tvoří patrový trakt se sedlovou střechou a vysokým komínem z neomítaného cihelného zdiva. Na ni navazuje přízemní přístavek s rovnou střechou a novodobou dřevěnou nástavbou.