kaple sv. Floriána a sloup se sochou sv. Anežky

Kaple sv. Floriána i sloup se sochou jsou situovány na západní straně návsi na vyvýšeném místě. Sloup se sochou sv. Anežky stojí před hlavním průčelím kaple. Materiál pískovec. Sloup stojí na hranolovém soklu se zvýrazněnými hranami. Navazuje sokl s toskánským sloupem s entasí. Socha sv. Anežky je ztvárněna jako polopostava. Je oděna v bohatě zřasený šat. V náručí drží beránka s hlavičkou na levé straně. Schemat. tvář sv. Anežky s dlouhými vlasy je ztvárněna průčelně. Na vrcholu hlavy je moderně pojatá kovová paprsčitá svatozář. Kaple sv. Floriána je zděná stavba (materiál opuka) obdélného půdorysu. Stavba je opatřena okrovou omítkou. Odsazený sokl je opatřen hrubou omítkou. Jednotlivé fasády jsou hladké, nezdobené. Nároží jižního průčelí jsou vpadlá a zaoblená. Fasády zakončuje profil. korunní římsa. Hlavní již. průčelí je obráceno k návsi. Portál je pískov. pravoúhlý s nadpražní římsou, nad níž je půlkruhově zaklenutý světlík se šambránou. Dveře jsou dřevěné, dvoukřídlé, s diagonálně poskl. výplněmi. Boční průčelí mají dvě osy s kruhovými okenními otvory a okénky se čtyřmi skleněnými poli. Před S průčelí mírně předstupuje hranolová věž členěná dvěma patrovými římsami, lizénami, do tří stran otevřenými okenními otvory završenými půlkruhovým obloukem a profilovanou korunní římsou. Střecha věže je jehlancová, krytá šindelovou krytinou a završená kovovým patriarchálním zdobným křížkem. Střecha kaple je valbová, krytá taškami a prejzy. Kaple je plochostropá. Závěr dělí od navazující sakristie tři arkádové oblouky na mohutných toskánských sloupech s vysokým hranolovým soklem. Kruhové okenní otvory i vstupní dveře jsou v segmentově zaklenutých výklencích. Oddělená sakristie na severní straně je sklenuta třemi plackovými klenbami.