kostel sv. Václava

Jednolodní orientovaná stavba, s širším Z půčelím s věží, obdélnou lodí a presbytářem se segmentovým závěrem. Na bocích presbytáře připojeny nižší přístavky sakristie a komory. Okna a dveře s ostěními. Loď, presbytář a sakristie mají okna segmentová, na bocích rozšířeného Z průčelí okna obdélná. Členění lizénovými ramci. Z průčelí trojosé, se středním rizalitem s pilastry a trojúhelníkovým štítem. Nad hlavním vchodem supraporta s erbem pod vévodskou korunou s pláštěm, na rozlomené volutové římse po stranách andílci. V úrovni okna, v krajních osách výklenky. Profilované římsy. Střechy valbové s prejzy. Věž hranolová, členěná pilastry s iónskými hlavicemi, okna ukončená oblouky s suprafenestrami. Podstřešní římsa zvedlá segmenty, na Z ciferník hodin. Střecha věže mansardová, plechová. Nad presbytářem 8boká sanktusová vížka s cibulovou stříškou, pobitá plechem. Interiér sklenut valeně s výsečemi, presbytář plackou s freskou, stěny členěny pilastry. Místnosti po stranách presbytáře plochostropé. Kruchta prolomena do lodi obloukem, podkruchtí stlačeným obloukem.