obytná budova se sklepy

Obytné stavení, umístěné v J části dvora, je patrové, obdélného půdorysu, zděné z kamene s hladkou omítkou bílé a modré barvy (štukové prvky). Hlavní průčelí, obrácené směrem k silnici vedoucí z Kralup nad Vltavou do Ouholic, je členěno dvěma okenními osami s obdélnými dvoukřídlými okny segmentově ukončenými a orámovanými šambránami, v přízemí ve vrcholu s klenákem. V přízemí pod okny je rovná podokenní římsa, nad okny rovná nadokenní římsa. V patře pod okny je rovná podokenní římsa s jednoduchou parapetní výplní uprostřed s rosetou. Nároží jsou členěna iluzivní bosáží (kvádrování), patro odděluje profilovaná patrová římsa. Členění ukončuje korunní římsa. V prvním patře mezi okny je zasazena bronzová pamětní deska Antonína Dvořáka s textem: " Zde se narodil 8. září 1841 / Dr. Antonín Dvořák /. Hudební skladatel. Zemř. v Praze 1904. " Boční průčelí směrem do návsi je členěno šesti okenními osami s obdélnými dvoukřídlými okny rámovanými šambránami. V patře pod okny je jednoduchá parapetní výplň s psaníčkovými sgrafity. Vertikální i horizontální členění je stejné jako v hlavním průčelí. Střecha stavby je valbová krytá bobrovkami.