kostel Narození sv. Jana Křtitele

Jednolodní orientovaná stavba na Z okraji starého hřbitova, průčelím k přístupovému schodišti. Ke hmotě kostela je na Z konci připojena nízká předsíň a k polygonálnímu závěru přiléhá na V konci obdélný presbytář. Střechy jsou mansardové, kryté šindelem. Sanktusník nad vítězným obloukem je zakončen cibulovou bání. Fasády jsou pravidelně členěné lisenami a zakončené římsou, okna lodi jsou obdélná se šambránami a výrazným klenákem. Štít na Z průčelí je zakončen frontonem s kruhovým oknem. Vstup do předsíně se zaoblenými rohy vede segmentově zakončeným otvorem. Loď je plochostropá s výrazným fabionem, vítězný oblouk ve tvaru stlačeného oblouku je vynášen párem volut. Presbytář je klenutý do oválných pasů, mezi kterými jsou nestyčné trojboké výseče. Na vstupní Z straně je umístěna varhanní kruchta, přesahující i na boční stěny, vynášená zřejmě konzolami a provedená jako hladký vysoký fabion.