hláska

Válcová věž osazená v nároží hradeb na severní straně severozápadního opevnění zaujímá nejnižší místo celého hradního areálu. Břit směřuje k severu (proti předpokládané někdejší cestě z podhradí), zdivo provedeno z nepravidelně kladeného lomového neomítaného kamene, koruna nepravidelná, na jihovýchodní straně ukončena cimbuřím. Průměr věže je 8 m, vnitřní prostor má válcový tvar. Zvýšené přízemí, původně jistě první patro, je přístupné po sedmi stupních krytých neopracovanými kamennými pláty, stupně vloženy dodatečně do prohloubeného původního vstupu završeného segmentovým záklenkem z lomového kamene. Špaleta vstupu mírně rozevřená, na východní straně dozděna cihlami, před ústupkem, tvořícím ostění vlastního vstupu do přízemí, je osazeno dřevěné vyložení kapsy pro závoru umožňující uzavření zvenčí. Síla zdiva je zde 2 m. Prostor přízemí je zaklenut křížovou kamennou klenbou bez žeber, zdivo pokryto zbytky omítek. Na východ prolomeno valeně zaklenuté větší špaletové okénko, nika provedena z nízkých cihel. Segmentem zaklenut a obdobnými cihlami obezděn vstup a schodiště v síle zdi stoupající do druhého patra. Stupně vyzděny ze smíšeného zdiva, kryty dřevěnými deskami. První patro kryto novým betonovým stropem s průlezem (k němuž však nevede vertikální komunikace). Stěny z kamenného zdiva s opadávajícími omítkami na povrchu, pod novým betonovým stropem neomítnutý úsek oddělený mírným ústupkem, ve zdivu několik kapes. Navenek se první patro otvírá segmentem završeným portálkem situovaným nad vstupem do přízemí. Jeho špalety z kamenného zdiva omítnuty, vně po stranách užity dva částečně opracované, nestejně velké kamenné bloky, jinak vyzděn ve shodě s okolním zdivem z lomového kamene. Zvenčí jsou ve zdivu po stranách vstupu patrny dvě kapsy se zbytky trámů naznačující existenci pavlače. V úrovni druhého patra prolomeno několik střílnových okének s velmi úzkými špaletami. Střílnové okénko prolomené na jižní straně těsně pod korunou zdiva vypovídá o pozdějším snížení věže.