kostel Narození Panny Marie

K orientované stavbě s hlubokým trojboce uzavřeným presbytářem s opěráky a krátkou širší převýšenou lodí zpevněnou na S opěrnými přizdívkami předstupuje hranolová hmota Z vstupu a na S presbytáře se šikmo přimyká nízká sakristie čtvercového půdorysu. Presbytář obíhá nízký sokl. Je osvětlen třemi hrotitě sklenutými okny zasazenými v šikmé špaletě, která jsou neogoticky upravena a zasklena síťovou vitrají. Čtvrté okno, v ose presbytáře, mající ostění z kamenných kvádrů a původní gotickou kružbu, je v současnosti zaslepené. Sakristie je z venčí přístupná segmentově uzavřeným vchodem ve V stěně a ze S osvětlena segmentově sklenutým oknem rámovaným širokou šambránou. Loď osvětlují dvě protilehle osazená kasulová okna, v J stěně je boční vchod do kostela. Z vstup má nízký sokl, odsazená zaoblená nároží, pravoúhlý portál s kamenným ostěním a v každé stěně po jednom malém obdélném okně se segmentovým záklenkem. Presbytář a loď kostela kryje sedlová střecha, sakristii valbová, Z vstup je kryt plochou mansardovou střechou. Krytinou jsou bobrovky. Na presbytářem se zvedá štíhlá sanktusní vížka krytá plechem. Vnější omítky jsou hladké, tónovány do šeda.