socha Křest Krista

Sousoší vytesané z pískovce nalezneme ve střední části obce, před budovou obecního úřadu. Čelní jihozápadní stranou se sousoší obrací k místní komunikaci. Na nízkém stupni spočívá hranolový sokl, který na čelní stěně nese prázdné zrcadlo s okosenými rohy. Na sokl navazuje kvadratický dřík s reliéfem Panny Marie Imacullaty situovaný na přední (tj. jihozápadní straně). Zlacený reliéf lemují dva polosloupky s jednoduchými hlavicemi. Dřík nese hlavici opatřenou volutovou římsou zdobenou reliéfem lastury. Samotné sousoší provedené v podživotní velikosti představuje na kamenech klečícího Krista před Janem Křtitelem, který ho křtí vodou z lastury. Kristus oblečený v bederní roušce s paprskovitou svatozáří provedenou z pozlaceného plechu má sepjaté ruce k modlitbě na prsou. Vpravo od Krista klečí na pravém koleně sv. Jan Křtitel s pláštěm splývajícím přes pravé rameno, který zachycuje pásek na levém rameni. Kříž, který drží je stejně jako jeho paprsčitá svatozář proveden z pozlaceného plechu. Kolem kříže se vine stuha s malovaným nápisem: "Ecce agnus dei".