kostel sv. Jiří

Přibližně orientovaný podélný kostel s mírně odsazeným polygonálním presbytářem opatřeným odstupňovanými opěráky má západní průčelí opatřené volutovým štítem. Sedlovou střechu kryjí keramické tašky. Zdivo z lomového kamene je hladce omítané vápennými omítkami. Hladké fasády zdůrazňuje fabionová římsa. Hlavní vstup je veden v ose západního průčelí pravoúhlým kamenným portálem s uchy, čabrakami a přímou vysazenou římsou. Nad ním je prolomené oválné okno, osazené ve hluboké špaletě. Na římsu v tomto místě dosedá barokní volutový štít ukončený segmentovou římsou, v jehož vrcholu je nasazen kamenný kříž. V ose je štít rytmizován půlkruhově sklenutým výklenkem lemovaným lištovou šambránou. Presbytář má stejnou výšku s lodí, jeho průčelí člení sokl a zdi prolamují lomená okna se šambránami z kamenných neomítaných kvádrů. Okno ve východní ose má původní středověkou kružbu; pod ním je prolomen barokní vstup s letopočtem 1711. V interiéru presbytáře jsou ve velké míře dochovány středověké architektonické prvky.