špitál bývalý

Jednopatrový domek v přízemní části roubený trojtrakt, v patře hrázděný dvoutrakt. Objekt kryje sedlová střecha. Hlavní průčelí má vlevo vstupní otvor s tesařskou zárubní a dveřním křídlem se svislými prkny. Uprostřed a vpravo jsou dva okenní otvory s parapetovými a nadpražími římsami. Zárubeň a římsy oken jsou obíleny. V patře je přiznáno hrázděné členění stěny, v němž se začleňují dvě dvojice drobných sdružených okenních otvorů. Mezi trámy hrázdění je hliněná nebílená výplň. Na jižní straně je štítová zeď nečleněná otvory v přízemí zčásti roubená, v patře obložená svislým prkenným bedněním s laťovanými spárami. Patrová část má lichoběžný obrys, poněvadž okap na západní straně je v úrovni stropu v přízemku. Trojúhelný štít je bedněn ve sklonu střešních rovin. Spáry kryjí latě. Střední šev bednění překrývá ornamentálně řezaná lišta. Severní průčelí kryje zčásti hmota sousedního domu čp. 37. Zbývající plocha je členěna podobně.