stodola

Areál fary čp. 36 se rozkládá v severovýchodní části intravilánu obce. Tvoří jej vlastní farní budova čp. 36, před jejím jižním průčelím stojící sýpka, na východ od sýpky stojící stodola, v několika úsecích dochovaná ohradní zeď, v které je na jižní straně brána se sochou Anděla Strážce. Ohradní a opěrné zdi (buď zcela nebo z části) vymezují plochu tří farních zahrad, z nichž ta největší (východní) byla původně hřbitovem. Dnešní stodola je zděná hrubě omítnutá v podstatě přízemní podsklepená budova postavená na obdélném půdorysu a na svažitém terénu ze smíšeného zdiva pod sedlovou střechou krytou pálenými bobrovkami na husté laťování. Severní “hlavní” štítové průčelí má v ose zhruba čtvercovou bránu (původně s dvoukřídlými ven otvíravými vraty, které dnes chybí) zasahující až do trojúhelného štítu a zakončenou trámovým překladem. Boční podélná průčelí (východní a západní) mají v přízemí po čtvercovém okně, východní průčelí má při severovýchodním (v dolních dvou třetinách okoseném) nároží u země malé okénko od suterénu a západní průčelí má při jihozápadním nároží dveře do suterénu. Jižní štítové průčelí má ve štítě dva úzké svislé průduchy a ve zde zvýšeném přízemí vpravo od středu dnes zazděný dveřní otvor. Po stranách otvoru až k jihovýchodnímu nároží je zde průčelí neomítnuto a pod touto neomítnutou plochou jsou kapsy, které asi nesly dnes odstraněnou pavlač. U západního průčelí, mezi sýpkou a stodolou, je pískovcové jednoramenné poměrně široké schodiště, spojující plochu před západním průčelím sýpky s prostranstvím před farou čp. 36.