oplocení s bránou

Úsek oplocení s dvoukřídlou pilířovou bránou vyplňuje prostor mezi dvorním průčelím domu na severní straně a uliční fasádou bývalého objektu zahradní besídky na jižní straně. Pilířová brána přiléhá ke zkosenému nároží domu s lineární bosáží a vyloženou pultovou stříškou se zeleně glazovanou drobnou krytinou tvaru šupiny, kterou jsou jednotně kryty i stříšky jednotlivých pilířů. Oplocení o dvou polích je vymezeno trojicí zděných omítaných pilířů v ploše s pásovou rustikou, ukončených profilovanou římsou se sedlovou stříškou. Pravé pole ohrazení je děleno soklovou částí s průběžnou betonovou deskou na jeho koruně. Dvoukřídlá brána rámové konstrukce je tvořena dvěma křídly, zavěšenými na jednom pantu a spodní točenici. Střední převýšená klapačka je doplněna krabicovým zámkem s kovanými klikami formy akantového listu. Jednotlivá křídla jsou zdobena ve střední části sledem hustě řazených prutů s pásy kruhového motivu se závitnicemi, spojovaných sponami. V centrálním poli jsou doplněna bohatě zdobenými kruhovými kartušemi s anagramem MH (Martha Haus). Ve spodní části se nachází obdélná pole bohatého dekoru propletených pásek se závitnicemi. Nástavec dotváří sled protisměrných provazovaných závitnic lokálně s rozkovávaným dekorem listovce, gradujících ve střední části převýšenou kytkou. Kovaný díl pravého pole oplocení tvoří sled svislých sloupků s horizontálami pásovin, spojovaných nýty, doplněných v zakončení čučkami a liliemi. Střední dekor vytváří stylizovaný motiv gotické kružby „jeptišky“.