socha sv. Augustina

Socha sv. Augustina stojí před kostelem a je zakomponovaná do ohrazení. Socha provedená z pískovce v podživotní velikosti cca 1,5 m spočívá na hranolovém pilířovém podstavci ukončeném římsovou hlavicí. Vlastní postava světce stojí na nízkem neprofilovaném harnolovém soklu, na kterém je vyryt nápis: S. AVGVST. Z boční strany soklu je patrný další nápis ORA PRONOBIS (modli se za nás). Postava světce je ztvárněna v tradičním ikonografickém pojetí, jako učenec. Váha těla spočívá na pravé noze, která stojí na knize s vyrytým nápisem MANES, což ma symbolizovat odklon sv. Augustina od učení Manichejců. Levá noha je mírně nakročena. Světec je oděn v kněžské roucho s biskupskou mitrou na hlavě. Pravá ruka, ohnutá v lokti má zvednutý ukazováček, ostatní prsty jsou ohnuty v pěst. Levá ruka přidržuje ve výši pasu knihu. Před levým kolenem světce vytesáno dítě (anděl) v rukou svírající mušli.