socha sv. Anny

Socha sv. Anny stojí před kostelem a je zakomponovaná do ohrazení. Socha provedená z pískovce v podživotní velikosti cca 1,5 m spočívá na hranolovém pilířovém podstavci ukončeném římsovou hlavicí. Vlastní postava světice stojí na nízkem neprofilovaném harnolovém soklu, na kterém je vyryt nápis: S. Anna. Postava světice je ztvárněna v hlubokém kontrapostu, levé koleno je vysunuto vpřed, hlava nachýlena vlevo. Sv. Anna se mírně sklání k dívce Panně Marii, která je vytesána při levé straně postavy sv. Anny. Panna Marie přidržuje otevřenou knihu. Sv. Anna pravou rukou ukazuje na otevřené stránky knihy a levou objímá dívku. Obě světice jsou oděny v dlouhý šat, sv. Anna má roucho přehozené přes vlasy a splývající po zádech. Panna Marie i sv. Anna mají k hlavě připevněnou kovovou zlatě natřenou svatozář. Na pískovci v záhybech a na dalších místech šatu jsou patrné zbytky polychromie.