kostel Nanebevzetí Panny Marie

Kostel je jednolodní, s hranolovou věží v průčelí a pravoúhlým gotickým presbytářem, ke kterému ze severu přiléhá čtvercová sakristie. Pozemek podél jižního boku a závěru kostela je ohraničen kamennou zdí, průčelí a severní strana jsou přístupné z návsi. Střechy kostela jsou valbové s pálenou krytinou, střecha nad věží jehlancová krytá plechem. Fasády jsou hladké, rámované širokými lesénami v nároží nesoucími jednoduše profilovanou římsu zdobenou čabrakami. Kromě obdélného vstupu v průčelí a kruhové rozety nad ním jsou všechna okna zakončena hrotitým obloukem s okosenými špaletami. Hlavní loď vystavěná po požáru 1781 je klenuta třemi poly křížové klenby, triumfální oblouk je hrotitý, presbytář je klenut dvěmi poly křížové klenby s masivními žebry na konzolách. Na průčelí byl obnoven letopočet 1871.