kostel sv. Ignáce

Orientovaný kostel je vystavěn ze smíšeného zdiva. Pravoúhlou podélnou loď jednolodního kostelíku uzavírá půlkruhové kněžiště. Na východní a západní straně jsou v podélné ose kostela menší přístavky téměř čtvercového půdorysu, totiž sakristie a předsíň. Západní průčelí vrcholí centricky umístěnou věží čtvercového půdorysu, jejíž líc zachovává líc průčelí. Střecha věže je jehlancová. Střecha věže je chráněna krytinou z falcovaného plechu zelené barvy a je zakončena makovicí. Nosnou konstrukcí věže jsou čtyři pilíře. Dva jsou součástí západního průčelí a dva procházejí lodí. Nosné konstrukce se fasádě uplatňují lizénami zakončenými korunní římsou. Pilíře věže nesou zděnou klenbu v podkruchtí, půdní a zvonicové patro. Loď kostela je zastřešena sedlovou střechou s půlkruhovým závěrem. Sakristie má střechu valbovou a předsíň stříšku sedlovou. Střecha kostela je pokryta eternitovými šablonami, přibitými na starší dřevěnou šindelovou krytinu. Přístavek západního průčelí má střechu plechovou. Fasáda kostela je hladká. Poslední nátěr je tónován do barvy světlého okru. Fasáda je vertikálně členěna pravidelně rozmístěnými okenními osami. Na západě jednou, centricky umístěnou, na východě a severu dvěma, na jihu třemi okenními osami. Korunní římsa budovy kostela je na západním průčelí přerušena. Fasáda předsíně je lemována lizénovým rámem. Architektonické prvky fasády jsou zvýrazněny bílou barvou. (květen 2009)