činžovní dům

Třípodlažní pozdně klasicistní řadový dům. Dům původně dvojkřídlý, s dalším dvorním zalomeným objektem na třetí a čtvrté straně parcely. K němu bylo později přistavěno další dvorní křídlo na severu, souběžné se severním křídlem. Uliční fasáda klasicistní, ušlechtilá, s mělkým rizalitem na středu. Zde hlavní vstup do klenutého průjezdu s kamennou dlažbou. Nad vstupem balkon na kamenných krakorcích s původním litinovým zábradlím. Ve dvoře má hlavní budova pavlače na kamenných krakorcích. Na pavlačích původní litinové zábradlí. V interieru honosné trojramenné schodiště s dvojicemi sloupů na podestách a s původním litinovým zábradlím. V domě zachována původní dispozice. Po havárii plynu r. 2003 severní křídlo poškozeno. R. 2006 zbořena všechna dvorní křídla.