oplocení

Na zahradní besídku navazuje v jižním směru druhá část oplocení. Je členěné obdobně jako úsek mezi domem a zahradní besídkou průběžným zděným omítaným soklem se čtyřmi pilíři, ukončených betonovými deskami. Povrch je zjednodušen hladkým provedením místo lineární rustiky a tvarové zjednodušení zakončení pilířů na místo sedlové stříšky pouze betonovou deskou v mírném spádu. Mezi dvěma prvními pilíři od objektu zahradní besídky je umístěna dvoukřídlá kovaná branka. Kovaná výplň v jednotlivých polích opakuje osnovu vertikál a horizontál, spojovaných pásovinou s nýty a vytvářející hlavní opakující se motiv gotické kružby s jeptiškou. Vrchol posledního pilíře na jižní straně doplňuje ve vrcholu kovaná kytka.