stodola

Areál usedlosti če. 14 (původně čp. 17) stojí ve střední části vsi, na severozápadním okraji této části, na severovýchodní straně průjezdní komunikace, která směřuje do severní části vsi. Areál je tvořen domem če. 14 (v severovýchodním nároží areálu), výměnkem (na severní straně areálu, přistavěn k severní části západního průčelí domu če. 14), stodolou (na západní straně areálu), ohradní zdí (ohraničující zhruba jižní polovinu areálu) a krucifixem stojícím před usedlostí, před jejím jihovýchodním nárožím, u průjezdní komunikace. Stodola byla (a po opravě by zase měla být) zděná hladce omítnutá přízemní budova obdélného půdorysu pod sedlovou střechou krytou raženými pálenými taškami. Na severní straně byla rozšířena o přístavek kůlny otevřený do dvora na východní straně, který je dnes odstraněn. Východní podélné hlavní průčelí mělo asymetricky umístěná (k severu posunutá) ven otvíravá dvoukřídlá vrata s vrátky a jižně od nich (ve větší části) je úzký svislý průduch. Boční jižní štítové průčelí má v ose úzký svislý průduch. Západní průčelí má při zemi v ose nízký na šířku situovaný obdélný otvor s překladem z dřevěných trámků. Dnes je ze stodoly zachováno obvodové zdivo.