ohradní zeď

Areál usedlosti če. 14 (původně čp. 17) stojí ve střední části vsi, na severozápadním okraji této části, na severovýchodní straně průjezdní komunikace, která směřuje do severní části vsi. Areál je tvořen domem če. 14 (v severovýchodním nároží areálu), výměnkem (na severní straně areálu, přistavěn k severní části západního průčelí domu če. 14), stodolou (na západní straně areálu), ohradní zdí (ohraničující zhruba jižní polovinu areálu) a krucifixem stojícím před usedlostí, před jejím jihovýchodním nárožím, u průjezdní komunikace. Ohradní zeď je postavena z opukového lomového kamene. Na východní straně má korunu krytou pálenými taškami a v severní části má zde bránu s brankou - dnes se zeleně natřenými dvoukřídlými vraty a brankou z ocelového plechu a trubek. Na jižní straně zeď nesla dřevěný plot, jehož obnova je připravena, s tím že bude zděnými pilíři rozdělen na tři pole v nichž ho ponese vždy trojice sloupků z ocelových trubek. Na západní straně je zeď opatřena betonovou poměrně nízkou korunou.