kříž

Areál usedlosti če. 14 (původně čp. 17) stojí ve střední části vsi, na severozápadním okraji této části, na severovýchodní straně průjezdní komunikace, která směřuje do severní části vsi. Areál je tvořen domem če. 14 (v severovýchodním nároží areálu), výměnkem (na severní straně areálu, přistavěn k severní části západního průčelí domu če. 14), stodolou (na západní straně areálu), ohradní zdí (ohraničující zhruba jižní polovinu areálu) a krucifixem stojícím před usedlostí, před jejím jihovýchodním nárožím, u průjezdní komunikace. Litinový, poměrně nízký, krucifix byl osazen na opukovém plintu kopečkového tvaru. Toto celé bylo osazeno na opukovém hranolovém soklu se štíhlým dříkem, s poměrně širokou patkou (nahoře profilovanou zvonovnicí) a s římsovou hlavicí. Na stranách dříku jsou z části zachována zrcadla, na čelní jižní straně střední část nápisu švabachem: “..../ Jahre 18(32) / von W M.... / Bürtlerisch / (c)hleuten m.. / (Cak)owitz...”. Dnes je vlastní litinový krucifix nezvěstný včetně římsové hlavice soklu.