sloup se sousoším Nejsvětější Trojice

Barokní sloup obláčkového typu, vytvořený podle známého vídeňského vzoru - mariánského sloupu na náměstí Am Graben. Sloup osazen na vysokém, bohatě promodelovaném podstavci, k nárožím přisazeny nízké polopilíře s květinovými a ovocnými festony zavěšenými pod okřídlenými andílčími hlavičkami. Čelní stěna podstavce otevřena oválnou nikou v profilovaném rámu doplněném třemi andílčími hlavičkami. V nice stojí socha malého Jana Křtitele s beránkem u nohou. Na dalších stranách podstavce kartuše lemované akantem s pentlí, doplněné v kompozici stěny andílčími hlavičkami. Dvě kartuše nesou nápisy s chronogramem, na severozápadní stěně podstavce: S. MARIAE / GENITRICI DEI / ATQVE S. IOSEPHO / NVTRICIO. Na jihovýchodní stěně podstavce: DEO VNI ET TRINO / LAVAS ET GLORIA / NVNCET SEMPER / FF. Ve třetí kartuši situován reliéf se sv. Floriánem. Na vrcholu sloupu trůní obklopen paprsčitou areolou žehnající Bůh Otec, v levici drží symbol země, hlavu doplňuje plná svatozář v podobě trojúhelníku. U jeho nohou se vznáší holubice Ducha Svatého. Bůh syn je ztvárněn ve své dětské podobě mezi svými pozemskými rodiči - Marií a Josefem u paty sloupu. Na skupinu sv. Rodiny ikonograficky navazuje postava Jana Křtitele v nice podstavce. Symetricky, na zbylých nárožích podstavce, umístěny figury sv. Rocha a sv. Šebestiána. Aureoly světců i holubice u nohou Boha Otce jsou pozlacené. Prostor kolem sloupu vymezuje zábradlí vybudované na půdorysu osmiúhelníka. Zábradlí tvoří pískovcové polygonální pilíře zakončené vázami, mezi nimiž jsou zavěšeny kovové mříže empírových tvarů.