sousoší Kalvárie

Sousoší Kalvárie je situováno na návsi v železné ohrádce na obdélném hranolovém podstavci, ve střední části předsazeném. Sokl zdobí vpadlé a ryté rámy, na přední a zadní straně jsou do nich vloženy nápisové desky z umělého mramoru se zkosenými nárožími. Podstavec zakončuje vyložená profilovaná římsa. Nahoře nad ní stojí uprostřed celé kompozice kříž s korpusem. Kristovo tělo je prověšeno ve tvaru písmene Y, s bederní rouškou staženou na levém boku, hlavou skloněnou dolů k hrudi. Nad hlavou nápisový štítek s písmen J N / K Ž. Před křížem klečí postava Máří Magdaleny v přiléhavém oděvu s pláštěm, přehozeným přes levé rameno, splývajícím po zádech a zakrývající oba její boky. U jejího pravého kolena leží lidská lebka. Obě ruce světice jsou zdviženy a zkříženy před tělem, hlavu má skloněnou a pootočenou doprava, kde stojí postava Panny Marie. Ta je zobrazena v životní velikosti v bohatě zřaseném rouchu, s pláštěm přehozeným přes pravou paži. Levá ruka Panny Marie spočívá na hrudi, pravicí přidržuje cíp pláště staženého z levé strany. Hlavu sklání mírně doleva směrem k centrálnímu výjevu Ukřižování. Vlevo od kříže je zobrazena postava sv. Jana, oděného do roucha s pláštěm, jejichž bohatě zřasená draperie spadá přes obě paže. Pravou ruku zvedá sv. Jan ke kříži, levou přidržuje plášť v pase. Hlavu má mírně skloněnou a pootočenou směrem k Ukřižovanému.