socha sv. Jana Nepomuckého

Na čtvercové nízké základně hranolový sokl, do něhož je vsazen hranolový podstavec. Střední část podstavce s vymezeným vpadlým polem, ve kterém byl původně vysekán nápis: SV. JANE / NEPOMUCKÝ / OCHRAŇUJ NAŠE RODINY Sokl završen hladkou dvakrát odstupňovanou římsou, na níž je osazen kvadratický plintus sochy. Socha sv. Jana Nepomuckého v tradičním ikonografickém pojetí s mírně nakročenou levou nohou, oděn do kleriky, rochety a almuce. Kříž s korpusem Krista opřen o pravé rameno. Světcův pohled směřuje s hlavou lehce ukloněnou dopředu. Tvář s kadeřavými vousy a vlasy, na hlavě biret. Záhyby šatu spadají v rovných záhybech dolů a mírně vymezují volné levé koleno. Nad světcovou hlavou zlacená svatozář z pěti hvězd.