sousoší Piety

Na novodobém zděném a omítnutém postamentu bez umělecké hodnoty se nachází relativně nízký hranolový sokl zakončený profilovanou římsou. Čelní jihovýchodní stranu soklu orientovanou směrem do ulice zdobí rozměrná kartuše s vegetabilním a ornamentálním rámcem. Kartuše je vlivem povětrnostních podmínek již silně destruována. Na široké základně soklu spočívá samotné poměrně expresivně pojaté sousoší. Jedná se o sedící postavu Panny Marie Bolestné oděné v dlouhý splývavý šat s hlavou v bolesti zvrácenou dozadu ke kříži. Mezi Mariinými koleny leží bezvládné Kristovo tělo natočené k divákovi a zahalené pouze do bederní roušky. Panna Marie přidržuje pravicí bezvládnou Kristovu paži a levou ruku má protaženou do dálky. Za zády světice je na soklu umístěný jednoduchý relativně vysoký dřevěný kříž. Socha je součástí městské památkové zóny.