dům

Roubené stavení obdélného půdorysu se sedlovou střechou, krytou lepenkovými šablonami. Hlavní podélné průčelí je přivráceno k silnici směrem k SZ. V přízemí je v levé části roubené, v pravé, původně chlévní části pak zděné z neomítaných cihel. Je členěno do 6 os. V první a druhé ose zleva jsou v původních ostěních vsazena novodobá dřevěná okna, třetí osu tvoří jednokřídlé dřevěné dveře, vsazené v dřevěné profilované zárubni, čtvrtou osu tvoří obdélné dvoudílné okno, pátou a šestou osu dvě obdélná původní okna, dělená do kříže. První patro je roubené, dělené malými obdélnými původními okny do 4 os, okna dvoukřídlá, dělená do 6 tabulek. Hlavní štítové průčelí je otočeno k SV, je ve všech částech roubené. V přízemí s dvěma novodobými okny, zasazenými ve dvou polích jednoduché podstávky, zasazenými do původního ostění, v patře se dvěma původními okny. Štít je bedněný do vzorů, prolomený ve dvou osách dvěma obdélnými okenními nezasklenými otvory a ve vrcholu jedním centrálním otvorem. JZ štítová stěna je vyzděná z cihel se zbytky omítky, v přízemí a patře se dvěma obdélnými okenními otvory ve dvou osách, levé okno v přízemí je zazděné, pravé novodobé. V do vzorů bedněném štítě jsou vsazena dvě zasklená obdélná okna. Zadní dvorní podélné průčelí je v levé přízemní části zděné, vrchní část hrázděná se dvěma okenními otvory.