zámek

Obdélná patrová budova zámku uzavírá severní stranu nádvoří. Z pravidelného protáhlého půdorysu vystupuje pouze menší rizalit ve střední ose severního průčelí. Prosté fasády s 13 a 3 okenními osami jsou pravidelně členěné lisenovými rámy a patrovou římsou. Okna rámují profilované šambrány v patře doplněné o uši s kapkami. Parapetní výplň oken v patře zdobí psaníčkový motiv. Původní vstupní portál ve středu rizalitu na severním průčelí je dnes zazděný, je zde okno a do budovy se vstupuje pouze ze dvora. Nad zazděným vstupem ve střední ose rizalitu vystupuje v patře balkon na volutových konzolách, lemovaný balustrádou z kamenných kuželek. Nad ním je na střeše vikýř s hodinami, zakončený nízkým frontonem. Ve střední ose dvorního průčelí je v přízemí obdélný portál s bohatě profilovaným ostěním a nad ním spočívá na dvojici konzol prostý balkon lemovaný subtilním neogotickým zábradlím s písmenem S (vlastníkem byl Josef Šimonek /1862-1934/, rodák z čp. 8 ve Stránce u Mšena a posléze generální ředitel Škodových závodů v Plzni).