socha Panny Marie Immaculaty

Socha Panny Marie Immaculaty se nachází na návsi na hranolovém soklu nad dvěma stupni schodiště. Podstavec je ze stran opatřen rytými zapuštěnými pravoúhlými rámy. Čelní stranu dekoruje kartuš s nápisem, nad ní plastický erb. Sokl zakončuje bohatě profilovaná římsa, nad kterou na kruhové podnoži stojí Panna Marie jako Immaculata, na zeměkouli zahalené v oblacích a obtočené hadem. Po stranách jsou hlavičky andělů a půlměsíc. Immaculata je zobrazena v nadživotní velikosti, v kontrapostu s nakročenou levou nohou. Pravá noha spočívá na hlavě hada. Marie je oděna do roucha s pláštěm přehozeným přes obě ruce, s cípem přes levý bok. Plášť splývá přes hlavu na ramena. V pravé ruce, mírně odtažené od těla, drží Marie stvol lilie, levice spočívá na hrudi. Hlava je pootočena doleva.