kříž

Krucifix stojí na severozápadním okraji obce u silnice od Radvánovic v sousedství podniku VĚMA, a. s. Na čelní straně hranolového soklu o čtvercovém půdorysu rámeček s vykrajovanými rohy, v němž torzo původního frakturního nápisu (v. p. 2 cm): [Skrze umučenj] twe / [spas nás] Gezjss[i] / [Tato socha gest z nákladu Giřjho Cymbála 1832]. Středový hranolový dřík dekoruje na spodním okraji pár volut a mezi nimi mušlovitý motiv. Na horním okraji další pár geometrických volut s kruhovou kartuší, přecházející jednou polovinou na vrcholovou hlavici. Na dříku trojice reliéfů Panny Marie Bolestné (čelní strana), sv. Jiří (vlevo) a sv. Kateřiny s kolem (vlevo). Na čelní straně mohutné hlavice se zvedá dvojice volut, mezi nimiž je zavěšen hrozen. Z hlavice vystupuje kamenný kříž s korpusem Krista a christogramem na horním rameni.