socha sv. Jana Nepomuckého

Socha sv. Jana Nepomuckého stojí na podstavci na kruhové základně, konvexně tvarovaném na sešikmených stranách a zdobeném čtyřlaločným dekorem s plastickými pěticípými hvězdami. Bohatě ořímsovaný válcový čtyřlaločný sokl, zužující se směrem vzhůru, je zdobený rytými rámy kasulového tvaru. Na přední straně se nachází majuskulní nápis: S. / IOANNES / NEPOMVCEN / INTERCEDE / PRO / NOBIS. Podstavec v horní části dekoruje plastický vegetabilní závěs a vyložená profilovaná římsa, nad níž na oválné podnoži stojí socha světce. Sv. Jan je zobrazen v nadživotní velikosti, v kontrapostu s nakročenou levou nohou. Je oděn do kanovnického roucha s biretem na hlavě. Levou rukou přidržuje kříž s korpusem, který opírá o své levé rameno. Pravou rukou přidržuje břevno kříže, hlavu má pootočenou k pravému rameni a mírně zvrácenou dozadu.