měšťanský dům

Patrový rohový dům přiléhal jednou boční stěnou k mincovně. Hladké průčelí o sedmi okenních osách ukončovala sedlová střecha krytá břidlocí. Na rohu budovy vystupovala pětiboká věžovitá přístavba. Vcházelo se portálem saského typu, jehož edikulu tvořili pruty a výžlabky, probíhající plastickou římsu, bohatě profilovanou, tvořící stříšku, podepřenou šesti konzolkami. Polokruhový vstupní otvor byl ránován profilovaným ostěním. Vstupovalo se do přízemí chodby obdélného půdorysu, jejíž přední polovina byla zaklenuta dvěma poli křížové klenby s hřebínky, první pole bylo neúplné, končilo ve výklenku nad portálem. Druhá polovina byla rozdělena na přímé schodiště s polosloupem při patě schodiště a profilovaným kamenným madlem ve stěně s lakovým nátěrem, a na obdélnou chodbičku dělenou dvěma poli křížové klenby s hřebínky oddělené od přední široké části i navzájem linií hřebínků. Vpravo se vstupovalo do obdélné místnosti zaklenuté dvěma poli křížové hřebínkové klenby, vlevo do tří, za sebou řazených místností, poslední připojena v pravém úhlu, s rovnými barokními stropy s fabiony a barokními štukovými zrcadly. Ve stěnách místností liché arkády, při stěně k náměstí na konzolách. Schodiště mělo stoupavou klenbu oddělenou od chodby pasem, v prvním poli zaklenutou křížově, v dalším poli s lunetami, napříč postavené lunety byly na poli nad podestou. Pole klenební vzájemně oddělena jednoduchou přímou linií hřebínků. S podesty byl vstup do místností vpravo se štukovými plochými stropy, štuková zrcadla po čtyřech stupních vlevo po pěti stupních do místnosti zaklenuté valenou klenbou s lunetami, předsíň. Za ní následovala druhá valená místnost s lunetami, obě obdélné. K nim byly připojeny tři místnosti plochostropé se štukovými zrcadly na stropech.